Goldie Hawn, Rowan & Martin's Laugh-In

The Hardest 1970s TV Catchphrase Trivia Quiz Ever—Can You Even Get 8 Out Of 20?


August 31, 2026 | Jesse Singer

The Hardest 1970s TV Catchphrase Trivia Quiz Ever—Can You Even Get 8 Out Of 20?


Famous Last Words

The 70s were overflowing with catchphrases that escaped from television sets, commercials and comedy stages and somehow lodged themselves in our brains for the next 50 years. But how many are still there?

Keep track of your score and see whether you can even get eight right.

Goldie Hawn, Rowan & Martin's Laugh-InProven Entertainment

Advertisement

1: What Character Said: “Stifle Yourself!”

This sharp command became a regular part of one famous sitcom character’s vocabulary during the decade. Name the television character most closely associated with saying it.

Photo of Carroll O'Connor and Jean Stapleton as Archie and Edith Bunker from the television program All In the Family.  When Archie comes home in a great mood with gifts for everyone in the family, happiness turns to shock and anger when it's discovered hCBS Television, Wikimedia Commons

Advertisement

A: Archie Bunker

Carroll O’Connor’s Archie Bunker regularly told his wife Edith to “stifle” herself on All in the Family. It was Archie’s slightly less direct—but no less obvious—way of telling someone that he had heard quite enough.

Photo of Jean Stapleton and Carroll O'Connor as Archie and Edith Bunker from the television program All In the Family.CBS Television, Wikimedia Commons

Advertisement

2: What TV Show Is This One From: “Kiss My Grits!”

A. Alice
B. One Day at a Time
C. Rhoda
D. The Mary Tyler Moore Show

Cast photo of the waitresses at Mel's Diner from the television program Alice.  From left: Beth Howland as Vera, Linda Lavin as Alice, and Polly Holliday as Flo.CBS Television, Wikimedia Commons

Advertisement

A: Alice

Polly Holliday’s Flo Castleberry delivered the line on Alice, where she worked at Mel’s Diner. The catchphrase became so popular that Flo eventually received her own spinoff—and the line still outlived it.

Photo of actress Polly Holliday in her role as the titular character in Flo, a spin-off of Alice.CBS Television, Wikimedia Commons

Advertisement

3: What Comedian Made: “Well, Excuuuuse Me!” Famous?

This exaggerated apology became a national catchphrase during the late 70s and was copied by audiences everywhere. Name the comedian whose distinctive delivery made it famous.

Bill Macy and Steve Martin discuss paperwork in a scene from the film 'The Jerk', 1979.Archive Photos, Getty Images

Advertisement

A: Steve Martin

Steve Martin’s stretched-out “Well, excuuuuse me!” became one of his defining lines during his explosive rise in the late 70s. Almost overnight, people everywhere were using it whenever a normal apology simply was not annoying enough.

Steve MartinTowpilot, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Advertisement

4: What Product Is This One From: “You’re Soaking In It!”

This line came from a long-running commercial in which an ordinary appointment suddenly became an unexpected product demonstration. Name the household product being advertised in the scene.

Palmolive Dishwashing LiquidColgate-Palmolive, Wikimedia Commons, Modified

Advertisement

A: Palmolive Dishwashing Liquid

Madge the manicurist surprised customers by revealing that their fingers were soaking in Palmolive. Actress Jan Miner played Madge for decades, proving that one bowl of green dishwashing liquid could provide an astonishing amount of job security.

Jan Miner, Radio-TV Mirror, January 1953Photographer not credited, Wikimedia Commons

Advertisement

5: What Laugh-In Character Said: “One Ringy-Dingy...Two Ringy-Dingies”

A. Ernestine
B. Edith Ann
C. Gladys Ormphby
D. Goldie

Lily Tomlin portrays the eccentric telephone operator, Ernestine, on Bettmann, Getty Images

Advertisement

A: Ernestine

Lily Tomlin’s Ernestine was the nosy, condescending telephone operator who ruled her switchboard with a snort and absolutely no concern for customer service. The character became one of Tomlin’s most enduring creations.

Lily Tomlin’s ErnestineNBC Television, Wikimedia Commons, Enhanced

Advertisement

6: What TV Show Is This One From: “Lookin’ Good!”

A. Barney Miller
B. Chico and the Man
C. Taxi
D. The Jeffersons

Photo of Jack Albertson, Avery Schreiber and Freddie Prinze from the television program Chico and the Man.  Schreiber plays a very unsuccessful fortune teller Ed and Chico are trying to help out.NBC Television, Wikimedia Commons

Advertisement

A: Chico And The Man

Freddie Prinze made “Lookin’ good!” his cheerful calling card as Chico Rodriguez on Chico and the Man. It was short, positive and easy to imitate—which was apparently all a phrase needed to conquer the 70s.

Publicity photo of Freddie Prinze and Jack Albertson to announce the premiere of the television program Chico and the Man.NBC Television, Wikimedia Commons

Advertisement

7: What Product Is This One From: “It’s Not Nice To Fool Mother Nature”

The woman delivering this warning did not react well after learning she had mistaken one product for another. Name the exact product being advertised in the commercial.

Screenshot from Chiffon 'It's Not Nice To Fool Mother Nature!' Commercial (1974) Screenshot from Chiffon 'It's Not Nice To Fool Mother Nature!' Commercial, Anderson, Clayton & Co. (1974), Enhanced

Advertisement

A: Chiffon Margarine

Dena Dietrich played Mother Nature, who tasted Chiffon and mistakenly believed it was butter. Once she learned the truth, thunder and lightning usually followed—which seems like an extreme reaction to margarine, even by 70s advertising standards.

Screenshot from Chiffon 'It's Not Nice To Fool Mother Nature!' Commercial (1974) Screenshot from Chiffon 'It's Not Nice To Fool Mother Nature!' Commercial, Anderson, Clayton & Co. (1974), Enhanced

Advertisement

8: What Company Warned: “Don’t Leave Home Without Them”

This warning became closely tied to travel during the 70s, although the wording later changed slightly and became even more famous. Name the company behind the original campaign.

Title: American Express Bldg. Entrance, 65 B'way, NYC
Abstract/medium: 1 photographic print.Underhill, Irving, -1960, photographer, Wikimedia Commons

Advertisement

A: American Express

Karl Malden delivered the warning in advertisements for American Express Travelers Cheques. The wording later evolved into the better-known “Don’t leave home without it,” but the original campaign referred to the cheques as “them.”

Screenshot of Karl Malden from the trailer for the film I Confess.Warner Bros. Pictures (Q8016302), Wikimedia Commons

Advertisement

9: What Character Said: “Who Loves Ya, Baby?”

A. Jim Rockford
B. Theo Kojak
C. Steve McGarrett
D. Frank Cannon

Photo of Telly Savalas, Dan Frazer and Jean LeBouvier from the television program Kojak.CBS Television, Wikimedia Commons

Advertisement

A: Theo Kojak

Telly Savalas turned “Who loves ya, baby?” into Lieutenant Theo Kojak’s signature line. The bald head, lollipops and unmistakable delivery made the character almost impossible to confuse with any other television detective.

PASADENA, CA - SEPTEMBER 22: Actor Telly Savalas attends 37th Annual Primetime Emmy Awards on September 22, 1985 at the Pasadena Civic Auditorium in Pasadena, California.Ron Galella, Getty Images

Advertisement

10: What Product Asked: “How Do You Spell Relief?”

A. Tums
B. Rolaids
C. Alka-Seltzer
D. Pepto-Bismol

Rolaids Antacid on Drug Store Shelf mark peterson, Getty Images

Advertisement

A: Rolaids

The answer was spelled directly into the slogan: R-O-L-A-I-D-S. The campaign became so familiar that remembering the product should be easy—unless the questions so far have already given you indigestion.

RolaidsThe Image Party, Shutterstock

Advertisement

11: What Saturday Night Live Character Said: “Never Mind”

The line usually arrived only after a character had spent several minutes confidently arguing about something she had completely misunderstood. Name the television character who said it.

Publicity photo of Raquel Welch and Gilda Radner from Saturday Night Live rehearsal, April 24, 1976. Radner is shown as dressed as Emily Litella.NBC Television Uploaded by We hope at en.wikipedia, Wikimedia Commons

Advertisement

A: Emily Litella

Gilda Radner’s Emily Litella delivered angry editorials based on phrases she had completely misheard. Once corrected, she quietly abandoned the entire argument with a perfectly defeated “Never mind.”

Gilda Radner in a NBC publicity photo for Saturday Night Live, circa 1979.NBC, Wikimedia Commons

Advertisement

12: What Walter Was This Catchphrase Directed At: “God’ll Get You For That, Walter”

A. Walter Bunker
B. Walter Harmon
C. Walter Findlay
D. Walter Franklin

Publicity photo of Bill Macy and Bea Arthur from the television program Maude.CBS Television, Wikimedia Commons

Advertisement

A: Walter Findlay

Walter Findlay was Maude’s frequently exhausted husband on Maude. Bea Arthur delivered the warning with enough authority to make it sound less like a possibility and more like something Walter should immediately add to his calendar.

MaudeScreenshot from Maude, CBS (1972-1978), Modified

Advertisement

13: What Cereal Is This One From: “He Likes It! Hey, Mikey!”

A. Life
B. Kix
C. Total
D. Cheerios

That's lifewsilver, Wikimedia Commons

Advertisement

A: Life Cereal

The boys gave the unfamiliar cereal to Mikey because they believed he hated everything, only to watch him start eating it. Interestingly, the commonly remembered phrase “Mikey likes it” was not actually spoken that way in the original commercial.

Quaker Life Multigrain Cereal, with milkTh78blue, Wikimedia Commons

Advertisement

14: What Product Used: “Strong Enough For A Man, But Made For A Woman”

This slogan promised that the product could handle a demanding job while still being designed specifically for women. Name the product advertised with the line.

Woman applying spray deodorant.BSIP, Getty Images

Advertisement

A: Secret Antiperspirant

The slogan belonged to Secret antiperspirant and became a major part of the brand’s 70s advertising. The commercials repeatedly explained that it was powerful enough for men while making it equally clear that they were not getting any.

Secret AntiperspirantThe Image Party, Shutterstock

Advertisement

15: What Character Said: “The Devil Made Me Do It!”

This excuse became one of the most repeated comedy lines of the early 70s. Name the fictional television character who was most closely associated with saying it.

Publicity photo of Flip Wilson as Geraldine Jones from the television program The Flip Wilson Show.  Geraldine is interviewing Dr. David Reuben.NBC Television., Wikimedia Commons

Advertisement

A: Geraldine Jones

Flip Wilson delivered the line as Geraldine Jones on The Flip Wilson Show. Geraldine blamed the devil whenever she had done something expensive, outrageous or both—which apparently happened quite often.

Flip WilsonNews service, Wikimedia Commons, Enhanced

Advertisement

16: What Directory Used: “Let Your Fingers Do The Walking”

A. TV Guide
B. The Yellow Pages
C. Reader’s Digest
D. The Sears Catalog

Auckland 2004 Yellow Pages booksAndrew Sullivan (Kabl00ey), Wikimedia Commons

Advertisement

A: The Yellow Pages

The slogan encouraged people to search the Yellow Pages instead of wandering around town looking for a business. The walking-fingers logo was essentially the search-engine symbol of the pre-internet world.

Photograph of the cover the Christchurch, New Zealand yellow pagesGabriel Pollard, Wikimedia Commons

Advertisement

17: What Announcer Originally Said: “Come On Down!”

A. Bob Barker
B. Johnny Olson
C. Bill Cullen
D. Gene Rayburn

Photo of Johnny Olson from an ABC children's television special.ABC Television, Wikimedia Commons

Advertisement

A: Johnny Olson

Johnny Olson called contestants to Contestants’ Row when the new version of The Price Is Right began in 1972. Bob Barker was the host, but Olson’s booming delivery transformed three ordinary words into television history.

Johnny Olson, The Price is RightScreenshot from The Price Is Right, Fremantle (1956-Present)

Advertisement

18: What Two Candy Bars Used: “Sometimes You Feel Like A Nut, Sometimes You Don’t”

This famous jingle offered two different choices depending on what kind of mood the customer happened to be in. Name both candy bars advertised in the song.

A King Size Almond Joy with the wrapper removed in the Franklin Farm section of Oak Hill, Fairfax County, VirginiaFamartin, Wikimedia Commons

Advertisement

A: Almond Joy And Mounds

Almond Joy had almonds, while Mounds did not, allowing one jingle to advertise both candy bars at once. The campaign somehow made choosing a chocolate bar sound like a major personality test.

A broken Almond Joy bar in the Franklin Farm section of Oak Hill, Fairfax County, VirginiaFamartin, Wikimedia Commons

Advertisement

19: What Product Is This Line From: “Hey, Good Lookin’! We’ll Be Back To Pick You Up Later!”

This enthusiastic promise came from a late-70s commercial featuring a gadget that made ordinary people feel like instant entertainers. Name the product being advertised in it.

Screenshot from Mr. Microphone by Ronco Commercial (1978) Screenshot from Mr. Microphone by Ronco Commercial, Ronco (1978), Enhanced

Advertisement

A: Mr. Microphone

Ronco’s Mr. Microphone transmitted a person’s voice through a nearby FM radio. The commercial featured a man shouting the line from a passing convertible, apparently believing that owning a wireless microphone had instantly made him irresistible.

Screenshot from Mr. Microphone by Ronco Commercial (1978) Screenshot from Mr. Microphone by Ronco Commercial, Ronco (1978), Enhanced

Advertisement

20: What Welcome Back, Kotter Character Said: “Hi There”

A. Vinnie Barbarino
B. Juan Epstein
C. Arnold Horshack
D. Freddie Washington

Publicity photo from the television program Welcome Back, Kotter. From left: Gabe Kaplan, Lawrence Hilton-Jacobs, Wendy Rastatter, Robert Hegyes, and Ron Palillo.  The Sweathogs are celebrating a winning New York State lottery ticket while Mr. Kotter lookABC Television, Wikimedia Commons

Advertisement

A: Freddie “Boom Boom” Washington

Lawrence Hilton-Jacobs’ Freddie Washington delivered “Hi there” in an unmistakably deep, smooth voice. It was one of the show’s legitimate catchphrases, but it has been almost completely overshadowed by Vinnie Barbarino and that rubber hose.

Publicity photo of American actor Lawrence Hilton-Jacobs promoting his role on the ABC television series Welcome Back, Kotter.ABC Television Network., Wikimedia Commons

Advertisement

How Did You Do?

0–3 correct: Were you even alive in the 70s—or have you successfully erased the entire decade?

4–7 correct: You came close, but close does not get you onto Match Game. Somewhere, Charles Nelson Reilly is quietly disappointed.

8–11 correct: You did it. Eight was the target, and you survived a quiz that never gave you enough easy questions in a row to relax.

12–15 correct: Lookin’ good. Your memory has somehow preserved an alarming amount of old television advertising.

16–19 correct: You are either a genuine 70s trivia master or you have spent far too much time watching commercial compilations online.

20 correct: Well, excuuuuse us. You apparently remember every word ever spoken through a wood-paneled television set. And we respect that.

Main cast photo from the television program Welcome Back, Kotter.ABC Television, Wikimedia Commons

Advertisement

You Might Also Like:

Alan Hale Jr. made The Skipper beloved, but Gilligan’s Island followed him for the rest of his life

What Happened To The Cast Of Cheers After The Series Ended?

Sources:  123


READ MORE

Goldie Hawn, Rowan & Martin's Laugh-In
August 31, 2026 Jesse Singer

The Hardest 1970s TV Catchphrase Trivia Quiz Ever—Can You Even Get 8 Out Of 20?

The 70s were overflowing with catchphrases that escaped from television sets, commercials and comedy stages and somehow lodged themselves in our brains for the next 50 years. But how many are still there?
Brady Bunch Dark Intog2
August 19, 2025 Jesse Singer

The Dark Side of The Brady Bunch: TV’s Happiest Family Was Hiding Scandals, Feuds, and Secrets

On TV, The Brady Bunch was pure blended family bliss—six kids, two perfect parents, and a dog who never aged. But when the cameras stopped rolling, real life was anything but squeaky clean. Secret romances, bitter feuds, career-crushing choices… the Brady house had its share of drama.
Very Little Dialogue
October 28, 2024 Jesse Singer

Very Good Movies With Very Little Dialogue (If Any)

They say a picture is worth a thousand words—well, that's a good thing for these movies, because they have hardly any spoken words in them (not counting films from the silent era of course).
Natalie Wood Facts
July 8, 2024 Dancy Mason

Rebellious Facts About Natalie Wood, The Tragic Star

After surviving child stardom and its aftermath, fate came for Natalie Wood. Her death remains unsolved, but new details emerge even decades later.
Portrait Of Dennis Wilson
youtube
March 31, 2025 Samantha Henman

The Beach Boy With A Dark Side

This sunny beach boy just barely survived a friendship with one of the most feared men in American history.
Stuartmargolinmsn
August 31, 2026 J.D. Blackwell

NBC wanted Stuart Margolin off the Rockford Files—then he turned around and won two Emmy Awards as Angel.

NBC bosses wanted Stuart Margolin gone from The Rockford Files, but his two Emmy Award wins changed their minds.


THE SHOT

Enjoying what you're reading? Join our newsletter to keep up with the latest scoops in entertainment.

Breaking celebrity gossip & scandals

Must-see movies & binge-worthy shows

The stories everyone will be talking about

Thank you!

Error, please try again.